Edilul Costantin Rotea a anunţat astăzi că va încerca să redea elevilor tabăra de altădată, acum în stadium avansat de degradare. După ani de adrese pentru preluare, anul acesta s-a întâmplat minunea.
Odinioară un loc foarte căutat de elevi din toată ţara, peste tabăra Vitomireşti s-a lăsat din 2003 tăcerea. Doar hoţii s-au mai încumetat prin centrul de agrement, în prezent imaginea unei perle turistice a judeţului fiind una deplorabilă. După ani de adrese către Ministerul Educaţiei pentru preluarea în administrare, primăria comunei a purtat o primă victorie. Urmează însă partea cea mai grea: refacerea şi redarea circuitului turistic, fiind posibil să se recurgă la un proiect prin care să fie accesate fonduri europene, bugetul local fiind destul de sărac pentru a suporta cheltuielile.
„De 4- 5 ani am făcut adrese „n” s-o transformăm în patrimoniul judeţean sau local. Spuneau că e în conservare, deşi noi vedeam că e în stadiul de distrugere. Anul acesta, am acceptat prin hotărâre de consiliu local preluarea. Se merge însă foarte greu la nivel de minister pentru obţinerea avizelor. Este păcat de zonă s-o lăsăm aşa- pădurea este neigienizată, iar cabanele nefolosite de nouă ani. A fost un dezinteres total”, spune primarul Constantin Rotea.
În judeţul Olt au funcţionat înainte de ’89 trei tabere şcolare cuprinse în circuitul naţional: cea de la Vitomireşti, la Moşteni şi Mâineşti. Doar ultima a fost preluată în administrare de mănăstirea din localitate, primele fiind într-un stadiu avansat de degradare.
Tabăra Vitomireşti cuprinde 34 de căsuţe, pavilion central, bucătărie şi un bazin de înot. A intrat în conservare în anul 2000, când n-a mai obţinut autorizaţie de funcţionare. In 2002 s-a reuşit forarea unui puţ, condiţia pentru avizarea sanitară fiind rezolvarea problemei legate de sursa de apă. În acest timp, tabăra s-a transformat într-una