Un desert ideal pentru o zi de duminica in familie, eventual cu musafiri.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
8-10
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
zahar pudra, gem de capsuni, oua, apa de trandafiri
Ingrediente
175g unt
175g zahar pudra
2 linguri apa de trandafiri
3 oua
175g faina
Pentru umplutura:
2-3 linguri gem de capsuni
Pentru decor:
1-2 trandafiri roz curati
1 albus de ou, usor batut
bilute decorative comestibile
Pentru glazura:
175g zahar pudra
1 lingura glicerina alimentara
2-3 linguri apa de trandafiri
cateva picaturi de colorant alimentar roz
2 tavi de 18cm, unse si tapetate cu hartie de pergament
Mod de preparare
1. Setati cuptorul la 180 grade C.
2.Frecati untul cu zaharul pana obtineti o crema usoara. Inglobati apa de trandafiri, apoi ouale, pe rand, adaugand o lingura de faina la fiecare ou.
3.Inglobati si restul de faina. Impartiti aluatul in cele doua tavi.
4. Coaceti prajiturile pe raftul din mijloc al cuptorului timp de 25-30 de minute.
5. Scoateti-le din cuptor si lasati-le la racit in tavi circa 5 minute, apoi scoateti-le din tava si puneti-le pe un platou sa se raceasca complet.
6.Intindeti gem de capsuni pe unul dintre blaturi si apoi uniti blaturile ca pe un sandwich.
7. Pentru decor: Desprindeti petalele din floare. Ungeti putin ou cat sa acoperiti fiecare petala si presarati peste ele bilute decorative.
8. Lasati petalele pe o hartie de pergament pentru a se usca.
9.Pentru a face glazura: bateti impreuna zaharul, glicerina si apa de trandafiri pana capata o consistenta usoara.
10.Colorati cu picaturile de colorant alimentar roz si imprastiati glazura peste prajitura cat glazura este inca moale, ap