Cantareata poliglota Lara Fabian ar putea vorbi ore intregi si in aproape toate limbile (franceza, italiana, spaniola, engleza, portugheza, rusa etc.), cu ochiii stralucindu-i la amintirea unei retete bune, restaurant sau a unei marci de cratite din fonta, descoperita recent.
A discuta cu Lara Fabian despre o mancare buna, chiar in decorul high-tech al unui mare hotel parizian, inseamna de fapt a te regasi instantaneu in Sicilia, intr-una din bucatariile familiale, in care miroase a parmezan, busuioc si proscitto crudo, potrivit Gala, care a avut onoarea de a o intervieva.
De asemenea, este imposibil sa nu-ti doresti ca dupa un interviu, nu legat de vocea unica a Larei, ci de pasiunea ei pentru gatit, cum este cel de fata, ce reuseste sa-ti excite papilele gustative, sa nu dai fuga la un restaurant, mentioneaza sursa citata.
Afirmi, adesea, ca regula casei tale este a sti sa gatesti bine.
Da, ca in toate familiile siciliene. In ceea ce ma priveste, mancarea ocupa un loc important, fara sa neglijez cantitatea. Daca intr-o zi pe masa se gaseste un pic mai multa mancare, te poti servi de o lingura in plus. E ca si cum ai fi inrobit de dragoste.
Cu alte cuvinte, iti place sa oferi iubire oaspetilor si sa primesti din partea lor acelasi lucru.
Ador sa gatesc, sa raman mult timp la masa. De multe ori imi spun ca ar trebui sa scriu o carte. M-ar amuza grozav. Sunt foarte atenta la produsele pe care le cumpar. De exemplu, cand ma aflu la Paris, frecventez "La Grande Epicerie du Bon Marche". La Bruxelles, unde locuiesc o parte a anului, ma duc in Piata Chatelain. Acasa, am un aragaz si cratite din fonta Wall, o marca germana descoperita recent. Am constatat ca face minuni.
Te consideri o bucatareasa rezonabila sau inventiva?
Mai degraba, inventiva. Tocmai traversez o perioada a dulcet