Consumul de fructe si legume, mai ales cele cu pulpa alba, protejeaza de atacul cerebral, au descoperit oamenii de stiinta olandezi.
Si pana acum se stia ca fructele si legumele au aceasta capacitate, insa este prima oara cand acestea sunt diferentiate in functie de culoare. Potrivit autorilor studiului, care au monitorizat timp de 10 ani 20.000 de adulti sanatosi la inceputul studiului, fructele si legumele de culoare verde, portocalie, galbena sau rosie ori purpurie nu au aceasta capacitate. Numai cele clsificate ca fiind albe, in mare parte mere si pere, pot proteja de atacul cerebral.
Cei care obisnuiesc sa le consume frecvent au un risc cu 52% mai mic de a trece printr-o astfel de problema de sanatate, potential letala, au declarat cei implicati in studiu, din cadrul Universitatii olandeze Wageningen, conform Daily Mail.
Merele si perele sunt bogate in fibre si un flavonoid numit quercitina. Alte alimente care intra in aceasta categorie sunt bananele, conopida si castravetele, dupa cum se mentioneaza in jurnalul Stroke.
Consumul de fructe si legume, mai ales cele cu pulpa alba, protejeaza de atacul cerebral, au descoperit oamenii de stiinta olandezi.
Si pana acum se stia ca fructele si legumele au aceasta capacitate, insa este prima oara cand acestea sunt diferentiate in functie de culoare. Potrivit autorilor studiului, care au monitorizat timp de 10 ani 20.000 de adulti sanatosi la inceputul studiului, fructele si legumele de culoare verde, portocalie, galbena sau rosie ori purpurie nu au aceasta capacitate. Numai cele clsificate ca fiind albe, in mare parte mere si pere, pot proteja de atacul cerebral.
Cei care obisnuiesc sa le consume frecvent au un risc cu 52% mai mic de a trece printr-o astfel de problema de sanatate, potential letala, au declarat cei implicati in studiu, din cadr