În 1905, echipa de rugby a Noii Zeelande a efectuat un alt turneu în Marea Britanie. În cursul acestuia s-a născut legenda All Blacks. S-a spus că supranumele a fost cauzat de eroarea unui ziar, însă nu s-a găsit vreo dovadă care să sprijine această teorie.
Cu ocazia acelei incursiuni a fost folosită pentru prima oară sintagma "All Blacks". Multă vreme s-a spus că acel supranume s-a datorat unei erori produse la tipărirea unui ziar. Şi că un jurnalist de la "Daily Mail" ar fi exclamat: "They are all backs!" (ei sunt toţi înapoi) pentru a sublinia jocul de mare mişcare al neozeelandezilor, mai precis cel la mână practicat de înaintaşi - la acea vreme, oamenii din "pachet" nu participau la meci decât la momentele fixe, mai precis la grămezile ordonate şi repunerile din margine; când balonul ieşea pe treisferturi, ei stăteau şi priveau cum atacă acestea. S-a spus că în mai sus pomenitul ziar britanic ar fi apărut "They are all blacks!" (ei toţi sunt în negru) făcându-se referire la culoarea tricourilor purtate. Cei care s-au ocupat de istoria rugby-ului au cercetat toate colecţiile ziarelor apărute în Marea Britanie în 1905 şi 1906. Şi n-au descoperit respectiva eroare nicăieri.
În turneul de la începutul secolului trecut, Noua Zeelandă n-a pierdut decât un singur meci, cel cu Ţara Galilor, de la Cardiff (0-3). Atunci rugbyştilor din Pacificul de Sud li s-a refuzat un eseu valabil cu care partida s-ar fi încheiat la egalitate. Autorul acelui eseu, Bob Deans, a murit la 24 de ani, în 30 septembrie 1908, în urma unei complicaţii după o operaţie de apendicită... Ultimele lui cuvinte au fost: "Acel eseu era valabil!" Nepoţii săi, Bruce şi Robbie, au practicat şi ei rugby-ul, ultimul fiind actualul antrenor al echipei Australiei. Povestea lui Bob Deans era amintită deseori, de Ioan Chirilă, atunci când scria despre rugby, cunoscutul scriitor şi ziarist spor