De când Olanda se opune categoric admiterii Româ-niei în spaţiul Schengen, la graniţele noastre se controlează „la sânge" transporturile de flori din Olanda, flori care ar conţine o bacterie deosebit de periculoasă. Până la declaraţia guvernului olandez că nu ne acceptă în spaţiul Schengen, florile olandeze nu conţineau nici o bacterie periculoasă, dar, după declaraţia cu pricina, situaţia s-a schimbat. Să vadă camionagiul olandez, să se convingă şi să-şi zică în barbă: „Ehei, ce bine ar fi dacă România ar fi în spaţiul Schengen! Aş livra şi eu transportul înainte ca florile să se ofilească de tot...". Şi uite că Olanda va ajunge să-şi dorească intrarea României în spaţiul Schengen mai mult chiar decât noi!
Totuşi, guvernul olandez nu a invocat nici florile, nici bacteriile, ci corupţia din România, justiţia română fiind iarăşi arătată cu degetul. Are guvernul olandez dreptate? Este România atât de coruptă încât înglobarea ei în spaţiul Schengen ar însemna riscuri prea mari pentru statele membre?
Bunica Lorena este un personaj istoric. A fost deţinut politic pentru complot contra comunismului. Graţioasă, cochetă, dar fragilă: bunica Lorena are 94 de ani.
După 1989, bunica Lorena a dus şi duce o luptă neîmpăcată pentru recuperarea bunurilor familiei, bunuri naţionalizate de comunişti: ferma şi conacul din comuna Pantelimon, locuinţa şi terenul din strada Făinari, atelierul de reparaţii auto şi terenul din strada Sf. Ion Moşi. După mai mult de 21 de ani de luptă cu un sistem infernal, în care instituţiile statului şi mafia fuzionează monstruos, bunica Lorena nu a primit înapoi nici măcar un metru pătrat de teren, nici măcar un leu despăgubire.
Din ferma din comuna Pantelimon (10,918 ha, conac, anexe, casa lucrătorilor, inventar agricol) a rămas numai terenul. Comuniştii au distrus şi au furat tot ce se putea, dar, situat între şosea, lac şi dru