Acţiunile tranzacţionate la bursele europene au fluctuat ieri. În a doua parte a zilei, unele acţiuni s-au redresat după ce Comisia Europeană a respins o informaţie apărută în Financial Times, potrivit căreia unele state din zona euro fac presiuni asupra deţinătorilor de obligaţiuni elene în sensul acceptării unor pierderi mai mari.
Titlurile "BNP Paribas" SA, cea mai mare bancă din Franţa, au crescut cu 2,5%, la 30,80 euro. Acţiunile "Société Générale" SA, a doua bancă franceză, au scăzut cu 1,8%, la 20,14 euro.
Acţiunile "Erste Group Bank" AG din Aus-tria s-au depreciat cu 2,2%, la 20,08 euro, iar cele ale "Deutsche Bank" AG, cea mai mare instituţie creditoare din Germania, cu 1,1%, la 27,82 euro. Acţiunile "Intesa Sanpaolo" SA, a doua bancă din Italia, au crescut cu 0,9%, la 1,17 euro. Titlurile "Royal Bank of Scotland Group" Plc, cea mai mare bancă britanică deţinută de stat, au coborât cu 2,2%, la 24,46 pence. Acţiunile "Barclays" Plc din Marea Britanie au scăzut cu 0,4%, la 167,85 pence.
Titlurile "National Bank of Greece" SA, cel mai mare grup bancar elen, au urcat cu 6%, la 2,85 euro, iar titlurile "EFG Eurobank Ergasias" SA, a doua instituţie creditoare din Grecia, cu 10,1%, la 98 de eurocenţi.
Acţiunile PSA "Peugeot Citroen", al doilea constructor auito din Europa, s-au depreciat cu 0,8%, la 16,78 euro. "Goldman Sachs Group" Inc. a îndemnat la vânzarea de acţiuni ale companiei franceze.
Titlurile "Renault" SA, al doilea producător auto din Franţa, au pierdut 2,1%, afişând un curs de 25,72 euro.
Acţiunile gigantului rus al gazelor naturale "Gazprom" au consemnat un declin de 3,9%, la 4,65 euro. Comisia Europeană a lansat o serie de raiduri în câteva state din Europa Centrală şi de Est, investigând unele societăţi implicate în furnizarea, transportul şi depozitarea gazelor naturale. Printre societăţile vizate se numără şi