Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Administraţiei, serviciile secrete şi Serviciul de Protecţie şi Pază nu vor aplica măsuri speciale de securitate, săptămâna viitoare, când, la Bucureşti, vor fi prezenţi sute de parlamentari din statele membre NATO.
Astfel, au fost excluse măsurile de securitate introduse în 2008 la Summit-ului NATO. Autorităţile nu vor crea un culoar unic de deplasare a delegaţiilor oficiale, nu vor fi impuse restricţii de circulaţie pietonală în jurul Palatului Parlamentului sau în alte zone şi nici nu vor organiza filtre la metrou sau pe unele străzi ale Capitalei.
"Conceptul strategic de securitate este organizat astfel încât viaţa cotidiană a Capitalei să nu fie perturbată. Traficul rutier şi circulaţia pietonală în Bucureşti se vor desfăşura fără restricţii în această perioadă. De asemenea, s-a stabilit menţinerea nivelului de alertă teroristă, astfel încât acesta va rămâne la nivelul precaut şi în intervalul 7 - 10 octombrie 2011", se arată într-un comunicat de presă al Grupului Media pentru Ştiri de Securitate al Adunării Parlamentare NATO 2011.
La lucrările Adunării Parlamentare NATO participă peste 350 de parlamentari din cele 28 state membre NATO, America de Nord şi Europa, precum şi delegaţi din ţările asociate, partenere regionale, asociate mediteraneene şi observatoare, pentru a discuta probleme de interes privind securitatea internaţională, a adopta rapoartele comisiilor de specialitate şi a formula recomandări.
În prima zi a sesiunii, pe 7 octombrie, preşedintele AP NATO, Dr. Karl A.Lamers, şeful delegaţiei parlamentare române la AP NATO, Sever Voinescu-Cotoi şi Secretarul general al AP NATO, David Hobbs vor susţine, începând cu ora 11.00, un briefing de presă (sala "Spiru Haret", nivel P).
Sâmbătă, 8 octombrie şi duminică, 9 octombrie, vor avea loc discuţii în cadrul celor 5 comisii de specialita