Mierea se incalzeste usor, asa ca aveti grija sa intindeti o folie de copt in tava pentru a preveni ca marginile sa nu se arda, sa nu se innegreasca.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
10-12
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
faina, ciocolata, miere, lapte
Ingrediente
170 ml miere
140 g unt
80 g zahar brun
30 ml apa
2 oua batute
200 g faina cu praf de copt
GLAZURA:
250 g zahar pudra
30 ml miere
apa
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180° si ungeti bine o tava de 20 cm. Tapetati tava cu hartie de copt.
2. Incalziti mierea, untul, zaharul si apa la o temperatura joasa pana ce zaharul s-a topit. Luati amestecul de pe foc si adaugati ouale si faina cu praf de copt in umplutura pana se formeaza o coca omogena.
3.Turnati compozitia in tava si intindeti uniform. Coaceti timp de 40 de minute.
4. In timp ce prajitura se coace, amestecati zaharul pudra si restul de miere intr-un bol (adaugati o ceasca de apa sau doua daca glazura este prea groasa). Scoateti prajitura, lasati-o sa se raceasca si acoperiti-o cu glazura.
ALTERNATIVA: puteti folosi pentru glazura urmatoarele ingrediente: 100 g ciocolata neagra si 100 ml frisca mai moale. Raciti amestecul si acoperiti prajitura cu aceasta glazura. Dati pe razatoare ciocolata cu cereale si presarati peste prajitura.
Sursa: Ecuisine.ro Mierea se incalzeste usor, asa ca aveti grija sa intindeti o folie de copt in tava pentru a preveni ca marginile sa nu se arda, sa nu se innegreasca.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
10-12
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
faina, ciocolata, miere, lapte
Ingrediente
170 ml miere
140 g unt
80 g zahar brun
30 ml apa
2 oua batute