Potrivit studiilor, avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Însă de când pui piciorul în avion şi până când cobori, viaţa ta stă în mâna a doi oameni: pilotul şi copilotul. Dacă te gândeai că pe tot parcursul zborului ei nu fac altceva înafara de a conduce aeronava, te înşeli amarnic.
Va vom prezenta mai jos câteva "secrete" pe care companiile aeriene nu sunt foarte dornice să le facă publice:
1. Piloţii nu conduc în permanenţă avionul. Atunci când merg la toaletă, piloţii îşi părăsesc cabina, iar echipajul de bord creează o barieră umană între cabina de pilotaj şi restul avionului.
2. Există şi locuri bune într-un avion. Dacă ştii că ai rău de înălţime, trebuie să rogi însoţitorii de bord să te conducă spre locurile speciale din aeronavă. Acestea se află la jumătatea avionului, mai precis, în zona aripilor. Atunci când avionul decolează sau aterizează, partea de mijloc este stabilă, în timp ce spatele şi faţa intră în balans.
3. De ce nu ai voie cu electronice în avion? Încă nimeni nu ştie de ce sunt interzise electronicele în aparatele de zbor, pentru că nimeni nu a reuşit să demonstreze ceva în acest sens. Se crede că electronicele pot interfera cu instrumentele de zbor, cele mai periculoase sunt electronicele care emit semnal, precum telefoanele mobile sau modemurile de internet.
4. Între membrii echipajului se înfiripă idile. Pentru că îşi petrec o mare parte din timp în aer, în acelaşi hotel, departe de casă, este foarte probabil ca între membrii echipajelor să aibă loc relaţii mai puţin profesionale, scrie site-ul Away.com.
Potrivit studiilor, avionul este cel mai sigur mijloc de transport. Însă de când pui piciorul în avion şi până când cobori, viaţa ta stă în mâna a doi oameni: pilotul şi copilotul. Dacă te gândeai că pe tot parcursul zborului ei nu fac altceva înafara de a