Eglefinul este un peste alb de mare, cu o aroma usor mai dulceaga decat codul.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
praz, usturoi, sofran, chilli, vin alb, peste eglefin, mazare, patrunjel
Ingrediente
2 linguri ulei de masline
2 fire de praz, taiate fin
1-2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
1/2 lingurita sofran
1/2 lingurita praf de chilli
3 linguri faina
100 ml vin alb sec
600 ml zeama de peste
700 g eglefin afumat si neafumat
100 g mazare
o mana de patrunjel proaspat
sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare
1. Incalziti uleiul intr-o tigaie. Adaugati prazul si caliti-l pentru 3 minute sau pana cand se inmoaie. Adaugati usturoiul, sofranul, praful de chilli si o lingura de faina. Amestecati la foc mic timp de 2-3 minute.
2. Adaugati vinul si zeama de peste, aduceti la fierbere si fierbeti pentru 8 minute, pana cand prazul se fragezeste.
3. Taiati pestele in bucati mai mari. Dati eglefinul neafumat prin restul de faina si puneti-l in zeama care fierbe, alaturi de bucatile de peste afumat. Gatiti pentru 3 minute.
4. Adaugati mazarea si fierbeti pentru inca 3 minute sau pana cand pestele este facut.
5. Puneti patrunjelul si amestecati. Serviti cu piure de cartofi si legume, daca doriti.
Sursa: Ecuisine.ro Eglefinul este un peste alb de mare, cu o aroma usor mai dulceaga decat codul.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
4
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
praz, usturoi, sofran, chilli, vin alb, peste eglefin, mazare, patrunjel
Ingrediente
2 linguri ulei de masline
2 fire de praz, taiate fin
1-2 catei de usturoi, curatati si zdrobiti
1/2 lingurita s