La fel de bun precum arata.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
6-8
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
branza, vanilie
Ingrediente
Blat:
unt pentru ungerea tavii
100 g fulgi de porumb
50 g zahar vanilat
50 g unt topit
Umplutura:
500 g branza de vaci sau ricotta
3 oua
100 g zahar vanilat
25 g faina de grau
1 lingura de esenta de vanilie
150 ml smantana
Topping de zmeura:
500 g zmeura
50 g zahar vanilat
1 lingura faina de grau
3 linguri apa
1 varf de cutit de unt
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 160°. Folosind untul topit, ungeti o tava de prajitura de 20 cm.
2. Pentru a realiza invelisul de baza, puneti fulgii de porumb, zaharul si untul topit intr-un blender si amestecati pana cand compozitia devine omogena sau puneti amestecul intr-o punga de plastic si striviti-l folosind facaletul. Puneti amestecul in tava preparata si intindeti-l cu o lingura pana devine uniform.
3. Pentru umplutura, sfaramati branza de vaci (sau ricotta) printr-o sita intr-un castron. Separati albusurile de galbenusuri.
4. Amestecati zaharul si faina de grau, adaugand galbenusurile. Bateti compozitia pana cand aceasta devine cremoasa. Amestecati branza bine. Adaugati esenta de vanilie si smantana. Amestecati totul foarte bine.
5. Bateti albusul spuma, apoi adaugati-l cu grija in amestecul de oua si branza.
6. Puneti amestecul de cheesecake peste blatul din tava si lasati-l la copt timp de 1 ora, pana cand umplutura s-a intarit. Inchideti cuptorul, insa lasati prajitura in cuptor pana se raceste. Dupa ce a fost scoasa din cuptor, lasati-o la rece inca 24 de ore inainte de o servi simpla sau cu topping.
Toppingul de zmeura:
Pastrati jumatate din fructe pentru a