Capitala a regăsit un obicei uitat. Serile speciale concentrate pe un anumit tip de muzică, care sunt din nou organizate, fac parte dintr-un proiect de recuperare a Micului Paris muzical. Sursa: MIHAELA CAZAN
Vă (mai) place Brahms? Primul impuls al răspunsului colectiv ar fi "nu", deoarece ce fel de impact ar mai putea avea muzica lui Brahms în zilele noastre? Desigur, cei care îl apreciază nu numai pe Brahms, ci şi pe Mozart, pe Rahmaninov, pe Enescu, constituie un segment important.
Dar se pot "bate" fanii muzicii clasice cu fanii manelelor? "Nu. Deja facem o comparaţie şi nu este cazul. În străinătate există o educaţie a muzicii clasice, există o educaţie a café concert-ului. Noi am avut această educaţie în perioada interbelică, iar acum trebuie să o recuperăm", spune maestrul violonist Ion Ivanovici, care, de la începutul lunii septembrie, participă la un proiect de recuperare a Micului Paris muzical.
"Serate muzicale la Grand Hotel Continental. De ce? Am reluat întrucâtva o bună tradiţie a Bucureştiului. Între războaie, Capitala răsuna de muzică. «Dă-i rusului votcă, francezului - cafea şi ziare şi românului - muzică şi mâncare!», aşa se spunea pe atunci. Erau vremuri în care muzica răsuna atât în locurile elegante ale Bucureştiului, cât şi în saloanele mondene ale marilor doamne, care dădeau serate muzicale", spune Dorin Ioniţă, director Lanto Communication şi organizatorul seratelor.
Clasici, romantici, moderni
Muzică clasică, jazz clasic, prelucrări folclorice din bijuteriile muzicale ale lumii, seri de jazz ori seri speciale-pe o anumită temă muzicală. Un "mix" care încearcă să îmbine tradiţia cu modernismul. Seară de seară, începând de la ora 19.30 şi până cel târziu la ora 22.00. Aceste serate muzicale au început în septembrie şi vor ţine "atât cât se va putea şi cât va exista un public, chiar dacă r