Cafeneau Maris este unicul loc din Târgu-Mureş unde se poate servi, începând de joi seară, cea mai rară şi exclusivistă cafea din lume. Marin Rus ne-a vorbit despre povestea acestei cafele şi despre ceea ce o face unică în lume. Cafeaua este produsă din excrementele mamiferului numit Zibeta Asiatică care se hrăneşte cu cele mai aromate şi mai coapte boabe de cafea.
„Kopi Luwak este cea mai rară cafea din lume, producţia limitându-se la doar câteva tone pe an. Particularitatea ce o face atât de rară şi de apreciată în restaurantele şi cafenelele de lux din lumea întreagă este producerea ei. Mamiferul numit Zibeta Asiatică (Asian Civet sau Luwak) se hrăneşte cu fructele de cafea cele mai coapte şi mai aromate. Bobul de cafea este eliminat intact de animal şi este cules apoi de lucrătorii de pe plantaţie, care apoi îl supun unui laborios proces de spălare, dezinfectare, selecţie bob cu bob, macerare, uscare şi apoi prăjire. Studiile ştiinţifice arată că în urma procesului de spălare şi dezinfectare la care este supusă, cafeaua Kopi Luwak este microbiologic mai curată decât cafeaua obişnuită”, ne-a declarat acesta.
Cafeneau Maris este unicul loc din Târgu-Mureş unde se poate servi, începând de joi seară, cea mai rară şi exclusivistă cafea din lume. Marin Rus ne-a vorbit despre povestea acestei cafele şi despre ceea ce o face unică în lume. Cafeaua este produsă din excrementele mamiferului numit Zibeta Asiatică care se hrăneşte cu cele mai aromate şi mai coapte boabe de cafea.
„Kopi Luwak este cea mai rară cafea din lume, producţia limitându-se la doar câteva tone pe an. Particularitatea ce o face atât de rară şi de apreciată în restaurantele şi cafenelele de lux din lumea întreagă este producerea ei. Mamiferul numit Zibeta Asiatică (Asian Civet sau Luwak) se hrăneşte cu fructele de cafea cele mai coapte şi mai aromate. Bobul de cafea este eliminat int