Cu mai puţin de un an înainte de expirarea mandatului de primar, şi după ce ani la rând s-a luptat cu partenerii sau cu adversarii săi politici, primarul comunei Iepureşti, Gheorghe Păunescu, este la un pas de a rămâne fără mandat.
Anul trecut, 785 de locuitori din cei 1.698 cu drept de vot din comuna Iepureşti au cerut Instituţiei Prefectului Giurgiu să dispună organizarea unui referendum local pentru încetarea mandatului de primar al lui Gheorghe Păunescu.
Aceştia erau nemulţumiţi de activitatea edilului, despre care spuneau că a pus interesele personale mai presus decât cele ale comunităţii, în multe cazuri neexercitându-şi atribuţiile care îi reveneau, în calitate de edil al comunei Iepureşti.
Din lipsa unui membru în comisie, referendumul mai poate aştepta
După tergiversări prin instanţele de judecată, Consiliul Judeţean (CJ) Giurgiu a fost obligat să introducă pe ordinea de zi a ultimei şedinţe ordinare un proiect de hotărâre prin care se alegea reprezentantul în comisia pentru organizarea referendumului local pentru încetarea mandatului de primar al comunei Iepureşti.
Primul propus a fost vicepreşedintele CJ, Dumitru Gavrilă. Acesta însă a refuzat, spunând că nu îşi mai doreşte retrăirea experienţei de la Floreşti – Stoeneşti, când a avut mâinile legate în faţa unor nereguli clare. Următoarea propunere: Daniel Burdulea, care, însă, nu a strâns decât şapte din cele 31 de voturi. Aşa că aleşii judeţeni au „abandonat”, cel puţin pentru moment, ideea organizării unui referendum la Iepureşti.
La şedinţa ordinară de acum câteva zile, din nou, pe ordinea de zi, numirea unui membru în comisia judeţeană pentru referendum. Nominalizat, de această dată, democrat-liberalul Mircea Chiţu. Şi, ca şi la şedinţa anterioară, doar şapte dintre cei 31 de consilieri judeţeni au votat numirea lui Mircea Chiţu. Astfel, neîntrunind număru