O nostalgica a tartei venetiene cu fistic ne-a cerut o reteta care sa ii aduca gustul vacantei acasa. Am incercat sa ii oferim o alternativa simpla care sa ii bucure papilele gustative.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
4
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
fistic, unt, oua, zahar
Ingrediente
285 g fistic
115 g unt fara sare
250 g zahar tos
4 oua
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 150 de grade.
2. Macinati fisticul intr-un blender. Pastrati o lingurita de fistic macinat pentru decor.
3. Cu un mixer, amestecati untul cu zaharul pana obtineti o pasta omogena. Adaugati fisticul macinat si amestecati.
4. Separati albusul de galbenusuri si puneti galbenusurile, unul cate unul, peste amestecul de fistic, amestecand de fiecare data. Bateti apoi albusurile spuma pana se intaresc.
5. Puneti cate o lingura de albus spuma in compozitia de fistic si amestecati de fiecare data.
6. Turnati tot amestecul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt. Nu o nivelati, lasati-o asa cum este.
7. Coaceti in cuptorul preincalzit pentru 45 de minute sau o ora. Lasati-o sa se raceasca pentru 25 de minute. Presarati fisticul pastrat cu ajutorul unei strecuratori.
Sursa: Ecuisine.ro O nostalgica a tartei venetiene cu fistic ne-a cerut o reteta care sa ii aduca gustul vacantei acasa. Am incercat sa ii oferim o alternativa simpla care sa ii bucure papilele gustative.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
4
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
fistic, unt, oua, zahar
Ingrediente
285 g fistic
115 g unt fara sare
250 g zahar tos
4 oua
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 150 de grade.
2. Macinati fisticul intr-un blender. Pas