Top alimente contrafacute. Cum recunosti "facaturile". Ulei de masline indoit cu ulei de floarea-soarelui, miere inmultita cu sirop industrial de glucoza si carne de cal vanduta drept carne de vita. Sunt doar cateva exemple de alimente falsificate. Sub ambalaje care iti iau ochii si etichete care promit sanatate curata se pot ascunde produse indesate cu ingrediente ieftine sau drese cu aditivi nocivi care le anuleaza toate efectele benefice. Pretul mare nu e intotdeauna garantia retetei autentice. De exemplu, credeti ca gatiti cu ulei "de lux", dar, de fapt, sfaraiti alimentele in grasime ce umple casa de fum. Credeti ca beti cafea superioara si, de fapt, "savurati" nechezol. Vestea proasta este ca, adeseori, doar un ochi format poate deosebi produsele autentice de cele contrafacute si, uneori, facaturile se vad doar la gatit, scrie EVZ.
Ce este bine sa manance un bolnav de cancer. Proteinele si grasimile "bune", dar si o hidratare optima sunt esentiale in lupta cu boala. In cancer, dincolo de tratament, este esential ca dieta sa fie cat mai echilibrata din punct de vedere nutritional. "Cancerul nu impune o dieta standard. Se va miza pe o alimentatie echilibrata in substante nutritive, cu o atentie sporita pentru acoperirea necesarului de proteine si de vitamine care intaresc organismul in fata agresivitatii tratamentelor specifice", explica medicul nutritionist Adrian Copcea de la Clinica Asteco din Cluj-Napoca. In prezent, radioterapia, chimioterapia si chirurgia sunt armele cu care bolnavii lupta impotriva cancerului. Din nefericire, odata cu tumorile sunt distruse si o parte din celulele sanatoase. Asa se face ca bolnavii de cancer sunt nevoiti sa lupte atat cu boala, cat si cu efectele secundare ale tratamentelor (starile de greata, durerile de cap, starea generala de rau si caderea podoabei capilare), care uzeaza si mai mult organismul, anunta Adeva