"Panzanella" este o reteta traditionala rustica din zona Toscanei, o salata servita atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese ori aperitiv.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
2
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
paine, rosii, ceapa, castraveti, busuioc
Ingrediente
350 g paine traditionala
200 g rosii proaspete
2 cepe
1 castravete
1 legatura busuioc
otet de vin rosu
ulei de masline extra-virgin
piper alb
Mod de preparare
1. Taie painea in felii subtiri si asaza-le intr-un vas din ceramica. Pune apa peste ele, astfel incat sa fie acoperite si lasa-le 20 de minute.
2. Intre timp, curata si spala cepele, rosiile, busuiocul si castravetele. Taie toate legumele si zarzavatul in bucatele si rastoarna-le intr-un castron.
3. Scoate painea din apa si las-o sa se scurga bine, apoi faramiteaz-o peste legume.
4. Adauga dupa gust sare, piper alb, otet de vin rosu si ulei de masline. Amesteca totul bine. Salata se serveste dupa aproximativ 30 de minute.
Sursa: Ecuisine.ro "Panzanella" este o reteta traditionala rustica din zona Toscanei, o salata servita atat la micul dejun, cat si ca gustare intre mese ori aperitiv.
Timp de preparare:
Rapid
Numar de portii:
2
Complexitate:
usor
Ingrediente principale:
paine, rosii, ceapa, castraveti, busuioc
Ingrediente
350 g paine traditionala
200 g rosii proaspete
2 cepe
1 castravete
1 legatura busuioc
otet de vin rosu
ulei de masline extra-virgin
piper alb
Mod de preparare
1. Taie painea in felii subtiri si asaza-le intr-un vas din ceramica. Pune apa peste ele, astfel incat sa fie acoperite si lasa-le 20 de minute.
2. Intre timp, curata si spala cepele, rosiile, busuiocu