Zoofilia este serios dezbătută în ţări anglo-saxone (SUA, Marea Britanie, Australia), legalizarea sexului cu animale fiind cerută inclusiv de profesori universitari emeriţi, care predau la catedrele unor universităţi de renume mondial!
Parlamentul din Florida a fost nevoit să adopte o lege specială pentru sancţionarea zoofiliei, după mai multe cazuri care au făcut vâlvă în presa locală, culminând cu violarea şi sufocarea unei capre, pe nume Meg. Suspectul principal nu a putut fi tras la răspundere, pentru că probele DNA recoltate nu au fost concludente. Însă, măcar a suferit umilinţa publică: la procesul acestuia, iubitorii de animale au îmbrăcat tricouri pe care scria „Baaa means no!” („Beee înseamnă nu!”). Dacă ar fi fost găsit vinovat, ar fi fost condamnat nu pentru zoofilie, ci în baza legii care sancţionează cruzimea împotriva animalelor.
„Geneza”, argument pentru zoofilie
Legea a fost adoptată abia la a treia încercare şi a intrat în vigoare la 1 octombrie 2011. Înainte de - şi în cursul dezbaterilor proiectului de lege s-au făcut auzite voci ale militanţilor pentru legalizarea zoofiliei, care se consideră discriminaţi în raport cu homosexualii. Între cei care au argumentat în favoarea zoofiliei se numără profesori universitari şi autorul unei cărţi în care îşi descrie relaţia amoroasă cu... un delfin.
„Conceptul de căsătorie ca parteneriat social şi spiritual nu trebuie restrâns la specia umană, atât timp cât partenerii sunt legaţi prin dragoste şi un angajament reciproc durabil”, scrie Stephen Bertman, profesor emerit de limbă, literatură şi cultură la Universitatea Windsor, Canada. Bertman invocă în argumentarea uniunii om-animal şi... Biblia: „O citire atentă a Genezei (2:18-25) relevă că, înainte de a crea o femeie, ca partener al bărbatului, Dumnezeu a experimentat zămislind o serie de alte vieţuitoare, care s-au dove