Un desert elegant, cu origini in bucataria Austriei, cu care ii vei impresiona, cu siguranta, pe toti cei cunoscuti.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
8-10
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
unt, zahar, ciocolata neagra, oua, caise, glucoza, frisca
Ingrediente
Pentru blat:
250g de unt
250g de zahar
250g de ciocolata neagra, topita
cateva picaturi de esenta de vanilie
5 oua medii, separate
250g de faina
6-8 linguri de gem de caise
Pentru umplutura:
284ml de frisca
200g de ciocolata neagra, topita
1 lingura de glucoza lichida
tava rotunda si hartie de copt
Mod de preparare
1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade Celsius.
2. Bate impreuna untul si zaharul. Adauga ciocolata si esenta de vanilie, apoi bate galbenusurile, cate unul pe rand. Pune faina si amesteca. Bate albusurile si toarna amestecul de ciocolata. Pune intregul amestec in tava.
3. Tine la cuptor timp de o ora si lasa la racit in tava.
4. Pentru umplutura. Pune frisca la fiert, apoi toarna ciocolata si amesteca glucoza lichida. Lasa mixtura sa se raceasca.
5. Taie blatul in jumatate, transversal. Intinde gemul de caise pe o jumatate, apoi acopera cu cealalta jumatate de blat. Intinde restul de gem deasupra.
6. Toarna umplutura preparata pe deasupra. Lasa tortul la frigider cateva ore.
7. Pune restul de umplutura intr-un sprit si scrie cuvantul Sacher pe fiecare portie de tort. Sau orice alt cuvant vrei tu.
Sursa: Ecuisine.ro
Un desert elegant, cu origini in bucataria Austriei, cu care ii vei impresiona, cu siguranta, pe toti cei cunoscuti.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
8-10
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
unt, zahar, ciocolata n