Un iaurt pe zi poate preveni bolile de inimă la femei, susţin oameni de ştiinţă australieni. Iaurtul împiedică îngroşarea vaselor de sânge care poate duce la atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.
Într-un studiul realizat în Australia, femeile cu vârsta de peste 70 de ani care au inclus în dieta lor „cantităţi moderate" de iaurt au fost mai puţin expuse la boli de inimă, relatează Daily Mail.
În cadrul studiului, 1080 de femei au fost chestionate cu privire la stilul lor de viaţă şi dietă, iar cercetătorii le-au măsurat grosimea arterelor carotide care vascularizează creierul. Cele care au mâncat în jur de 100 de grame de iaurt pe zi au avut vasele de sânge mai sănătoase.
Se pare că iaurtul creşte nivelul de colesterol bun din sânge. Cu toate acestea, nutriţionistul Kerry Ivey care a coordonat studiul din Australia, a declarat pentru American Society for Nutrition Journal că este nevoie de mai multe studii pentru a confirma efectele benefice ale iaurtului pentru sănătatea inimii.
„Există deja dovezi că produsele lactacte pot preveni bolile cardiovasculare, dar în prezent încercăm să aflăm care sunt beneficiile specifice iaurtului pentru organism", a spus Kerry Ivey.
Iaurtul ajută, de asemenea, la stabilizarea vitaminei D în corp şi este o sursă bună de calciu.
Un iaurt pe zi poate preveni bolile de inimă la femei, susţin oameni de ştiinţă australieni. Iaurtul împiedică îngroşarea vaselor de sânge care poate duce la atacuri de cord şi accidente vasculare cerebrale.
Într-un studiul realizat în Australia, femeile cu vârsta de peste 70 de ani care au inclus în dieta lor „cantităţi moderate" de iaurt au fost mai puţin expuse la boli de inimă, relatează Daily Mail.
În cadrul studiului, 1080 de femei au fost chestionate cu privire la stilul lor de viaţă şi dietă, iar cercetătorii le-au măsurat grosimea arterelor caroti