„Una dintre cele mai noi membre ale Uniunii Europene, România are ambiţii, dar este încă săracă. În capitala Bucureşti, atracţii asemănătoare celor Occidentale, dar foarte puţini turişti. Guvernul este disperat să atragă mai mulţi. Cea mai recentă încercare de stimulare a turismului străin constră într-un plan controversat, de a crea tururi speciale, gândite în jurul vieţii dictatorului odată detestat, Nicolae Ceauşescu” . Aşa începe reportajul televiziunii Al Jazeera, despre ultima ofertă turistică a Elenei Udrea.
Între altele, „Turul Dictatorului” îi va purta pe doritori prin biroul reamenajat al lui Nicolae Ceauşescu din clădirea Comitetului Central şi prin balconul din care acesta şi-a ţinut ultima cuvântare, apoi la Târgovişte, în încăperea în care s-a ţinut procesul cuplului Ceauşescu şi la zidul unde au fost executaţi. „Aici a căzut Ceuaşescu şi aici a căzut doamna Ceauşescu”, îi explică un poliţist reporterului Al Jazeera, aflat la faţa locului.
Al Jazeera a ajuns şi la Scorniceşti, intervievându-l pe nepotul lui Ceauşescu, Emil Bărbulescu, lângă statuia pe care i-a ridicat-o în curtea casei părinteşti unchiului său. Acesta afirmă că nu va permite ca locaţia să se transforme într-o afacere: „E proprietate privată. Nu vor intra aici”, spune Bărbulescu.
„Este un lucru extraordinar să exploatezi locurile pe unde a trăit ultimul mare dictator din Europa de Est. Avem locul unde a fost împuşcat (...) Au păstrat zidul şi noi vrem să punem în valoare şi locul unde a sfârşit cuplul Ceauşescu, locuinţele unde au stat, este de mare interes. (…) Povestea lui Ceauşescu este interesantă, dacă ştii s-o vinzi bine”, a declarat Elena Udrea, în luna august, la B1 TV. Udrea consideră că oamenii „au mai trecut de furia” împotriva dictaturii ceauşiste.
Pe lângă locurile menţionate mai sus, Udrea a spus că „Turul Dictatorului” ar urma să cuprindă închisoa