În luna octombrie s-a dat startul evenimentelor de business şi angajabilitate. Cele mai multe persoane întâlnite în cadrul seminariilor prezentate aşteaptă de la vorbitori răspunsuri magice care să-i sprijine în procesul de selecţie şi recrutare. Desigur că aceste detalii sunt foarte utile în cazul în care, până la interviu, ai trecut în revistă elementele semnificative pentru tine, candidat. Potenţialul angajator îşi va culege toate informaţiile care fac legătura dintre tine, candidat şi profilul celei mai potrivite persoane pe care o caută.
Cum să-l convingi?
Cred în continuare, iar experienţa o dovedeşte, că şansele tale sunt substanţial crescute să fii selectat atunci când eşti tu însuţi convins că eşti la interviul potrivit. Adică ai ales, nu numai de nevoie, ci din convingere, industria, domeniul, organizaţia şi postul pentru care ai aplicat.
Astfel de convingeri se întăresc intervievatorului prin deschiderea pe care o dovedeşti în discuţie şi prin multitudinea de exemple care vin să contureze competenţele profesionale.
Cum altfel ar putea un potenţial angajator să facă diferenţa dintre teorie şi practică, decât punând în balanţă ceea ce tu, candidat, îi oferi?
Astfel, e nevoie să ai în minte lista scurtă a aspectelor pe care ar fi de preferat să le urmăreşti în timpul interviului:
- Vorbesc despre mine şi experienţele mele relevante în raport cu postul pentru care am aplicat.
- Nu am nimic de ascuns sau să ezit când primesc întrebări directe.
- Ascult activ şi vin cu detalii atunci când intervievatorul are interes pentru exemple.
- Pun întrebări, trăiesc experienţa întâlnirii cu scopul de a obţine informaţii importante pentru mine, potenţial angajat.
- Închei întâlnirea cu încredere că ne vom revedea pentru a continua procesul de recrutare.
Însă, s-ar putea ca pe parcursul întâlnirii să obţii inform