În anii '80, bucureştenii umpleau terasele unde se serveau mici, astăzi studenţii şi corporatiştii fac coadă la shaormerii
În Capitală există aproape 100 de shaormerii împrăştiate prin toate colţurile oraşului. Practic, nu există niciun cartier sau bulevard principal fără o shaormerie. Străzi ca Mihai Bravu, Şoseaua Pantelimon, Ştefan cel Mare sau chiar Lascăr Catargiu sunt înţesate de-a dreptul de shaormerii de ai impresia că te afli într-un cartier din Istanbul. Cornetul cu carne, legume şi cartofi prăjiţi pare să fi luat, de ceva vreme, locul celebrilor mititei din Capitala anilor '80 şi este savurată cu poftă de corporatişti, studenţi sau muncitori.
În Budapesta, Viena sau chiar Sofia, mâncarea de tip fast-food este prezentă mai mult în lanţurile internaţionale de restaurante ca McDonalds, KFC, Burger King sau Subway. Apoi, la mare căutare mai sunt sendvişurile calde şi cârnaţii înghesuiţi în baghete de pâine, mai ales în Austria.
Azi la Dristor, mâine în tot oraşul
Click pe imagini pentru galeria foto
Baiţul de condimente cu care este unsă grămada de piept de pui ce sfârâie în shaormerie ar lăsa gura apă şi unui om care tocmai s-a ridicat de la masă. „Mirosurile vând! Că ai o gogoşerie, o shaormerie sau o covrigăie, nu contează, important este să scoată fum", spune Hussein, patronul unei shaormerii de pe Calea Moşilor.
La shaormeria de la Dristor, una dintre primele din Capitală şi cea mai căutată de clienţi, la orice oră din zi stau la coadă cel puţin cinci persoane. Aici se vând peste 1.000 de cornete pe zi. „Chiar dacă e criză, populaţia mănâncă", ne explică Ionuţ Şerban, director comercial al celebrei shaormerii „La Dristor".
Prezentă în Bucureşti din 1999, în cartierul Dristor, una dintre cele mai renumite shaormerii din Capitală are acum şase restaurante deschise în diferite zone ale oraşului - Dristor,