Cei care iubesc produsele tradiţionale au ocazia să le deguste la Bucureşti, amatorii de produse bio sunt invitaţi la Iaşi, iar viitoarele mirese au ocazia să-şi aleagă rochia visată la Oradea.
Toamna se numără bucatele! Şi mai ales atunci când mai sunt doar câteva zile până la Lăsata Secului. Bucureştenii care îndrăgesc preparatele „de casă" trebuie să dea o fugă până în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice. Nu vor regreta! Timp de două zile, astăzi şi mâine, între orele 9.00 la 18.00, un târg cu produse dobrogene îşi deschide porţile. Plăcintă dobrogeană, tochitură cu mămăligă, şuberek, revani, prăjitură cu miere şi nucă, baclavale, gogoşi, sarmale, fasole cu cârnaţi afumaţi sau tocăniţă de praz cu pui şi mămăligă sunt doar câteva dintre delicatesele preparate chiar la faţa locului.
Cei care îndrăgesc gustul peştelui la grătar vor avea ocazia să încerce o porţie de cotlet de ton alb, de rechin, scrumbie, somon sau biban- de-mare, toate servite cu sos dobrogean făcut din roşii, verdeaţă, usturoi, ardei iute şi vin. Mămăliga caldă va da şi mai multă savoare preparatelor. Nu va lipsi nici piureul de castane bine făcut, specific acestei perioade a anului. Şi după ce v-aţi săturat cu bunătăţi, un pic de mişcare nu strică. Vă vor ridica de la mese membrii ansamblului folcloric Româncuţa şi cei ai ansamblului folcloric turcesc Kardelen.
Şi clujenii au parte de răsfăţ culinar. Târgul Meşterilor Populari şi Coşul Fermierului Român are loc azi, între orele 9.00 şi 18.00, în faţa Expo Transilvania din Cluj-Napoca. Vizitatorii îşi pot cumpăra nu numai produse tradiţionale, ci şi legume la preţ de producător. Tot la Cluj continuă Festivalul Temps d'images la Cinema Arta, de la ora 19.00, cu o prezentare a operei Pinei Bausch, un nume ce a revoluţionat lumea coregrafică. Prezentarea va fi făcută de Robert Strum în limba engleză.
@N_P