Cărămizi, mobilier și chiar acoperișul clădirii monument a fost furat, potrivit președintelui Asociației Salvați Bucureștiul, Nicușor Dan. Sursa: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Chiar dacă polițiștii locali bucureșteni păzesc Hala Matache, pentru ca hoții să nu fure din clădirea protejată, aceasta arată tot mai rău.
”Din păcate, Hala Matache se află într-o situație tot mai proastă. Recuperatorii de materiale au intrat în continuare în Hală și după zidirea intrărilor și au spart suprafețe mari de perete. În aceste zile, Primăria pune un acoperiș provizoriu. Instituirea unei paze la Hala Matache și începerea lucrărilor de consolidare este necesară”, a explicat președintele.
Furturile au început în primăvară
În luna iunie, mai multe persoane vindeau bucăți din hala matache la negru. Atunci, agenții Poliției Locale București au reținut trei persoane implicate în vânzarea unor bucăți de tablă furate de pe acoperișul Halei Matache.
În prima jumătate a acestui an, Poliția Locală a aplicat peste 90 de sancțiuni contravenționale pentru cei care fură din șantierul de la Buzești, acolo unde se construiește noul bulevard Uranus. Mai mult, în urmă cu două luni, agenții locali au reușit să desființeze o grupare de șapte persoane care comercializa fierul vechi recuperat din acest șantier.
Ministerul Culturii: Hala rămâne la locul ei. Oprescu: Studiem și posibilitatea ”asta”
Indiferent de planurile Primăriei Capitalei, Hala Matache va rămâne pe lista monumentelor istorice, potrivit unei decizii a Ministrului Culturii.
În ceeace privește mutarea ei, edilul-șef al Capitalei nu s-a lămurit nici acum dacă o va muta sau nu. Asta, chiar dacă reprezentanții de la cultură au precizat că nu se pune problema mutării ei.
”Doamna Elena Udrea face o misiune din asta benevolă, împreună cu societatea civilă, cu discuția despre Piața Matache. Piața