Copilăria lui Latovlevici s-a derulat între vizitele la medic pentru a-şi trata astmul şi terenul de fotbal. Părinţii aveau păreri diferite cu privire la boala lui Lato. Mama dorea să îl ţină pe copil departe de terenul de fotbal, dar tatăl, antrenor în Liga a IV-a, i-a arătat mingea fiului, de care s-a îndrăgostit imediat.
"Gata! Liber la duşuri", se aude îndemnul lui Ilie Stan la sfârşitul antrenamentelor. Toţi, mai puţin unul, se pregătesc să plece la casele lor. Lato mai rămâne pentru câteva ture şi exerciţii uşoare. Colegii îi spun în glumă că el nu are splină, iar familia ne povesteşte că "nu poate sta locului". Ciudat pentru un fotbalist care la 7 ani se trezea noaptea sufocat din cauza astmului bronşic şi care acum este primul la testele fizice comandate de Ilie Stan. Tatăl său a acceptat să povestească pentru ProSport cum a reuşit Latovlevici să se transforme dintr-un copil cu probleme respiratorii într-un fotbalist care "poate juca trei meciuri consecutive fără oprire", după cum spun colegii.
"Nu vreau ca băiatul meu să fie o legumă"
Cazul lui Latovlevici este unul special, demn de film. Rolul personajului negativ a fost interpretat de astmul bronşic, iar cel care l-a salvat pe jucător a fost sportul. La doar 7 ani, Iasmin mergea însoţit de tatăl său la medic din cauza unor probleme respiratorii, iar verdictul răscoleşte orice părinte: "Are astm! Încercaţi pe cât posibil să nu depună efort şi mergeţi cu el la tratament urgent". Mama fotbalistului a înţeles, dar tatăl s-a opus categoric. "Nu vreau ca băiatul meu să fie o legumă. Va face sport!" Şi l-a dus pe terenul de fotbal. "Era cât mingea şi alerga, alerga... Mă certam cu maică-sa mereu, că ei îi era teamă să nu păţească ceva băiatul, dar el se simţea mai bine. Aveam eu încredere că aşa e bine, îmi spunea ceva înlăuntrul meu să îl pun să facă sport", mărturiseşte tatăl jucătorul