Mancarea facuta de mamele noastre este cea mai buna, insa vine o vreme cand trebuie sa ne ocupam singuri de bucatarie. Pentru a nu da gres, ia in calcul secretele unor bucatari si sigur o sa iti iasa totul asa cum vrei.
Cel mai important este sa stii ca este bine sa mergi la cumparaturi miercurea, aceasta fiind cel mai putin aglomerata zi din saptamana.
Incepe prin a te asigura ca nu te vei rani in timp ce tai carnea sau legumele, asa ca pune sub tocator un prosop de bucatarie umed pentru ca acesta sa nu alunece, te sfatuieste Natures Health Foods, care a cules cateva sfaturi pentru cei care cred ca mai au inca de invatat in ale bucatariei.
Daca vrei sa gatesti carne, pune-o intr-o punga si scufund-o in apa calduta timp de 30-60 de minute inainte de preparare. In acest mod se va gati mult mai usor si in mod egal.
Da viata legumelor care s-au inmuiat introducandu-le in apa foarte rece.
Nu uita: bucatarul sef isi pazeste degetele. Daca ai de taiat ciuperci, ceapa, morcovi, ardei, cartofi sau alte astfel de legume, prima data injumatateste-le. Iti va fi mult mai usor sa le maruntesti.
Ai uitat carnea cam mult pe foc? Taie-o in felii, pune-o pe farfurie si pune peste ea un amestec de rosii tocate, ceapa si ardei iute. Poti adauga si putin ulei de masline.
Alimentele calde servite pe o farfurie rece reprezinta o greseala demna de un incepator. Nu o mai face.
De ce sa gatiti "ca la mama acasa"
In bucatarie, chiar si atunci cand gatesti, cel mai mult iti este de folos propria gura. Gusta din felul de mancare de cel putin trei trei ori in timpul procesului de preparare pentru a stii cat de condimentata este dupa fiecare ingredient adaugat.
Bucatile mari de carne, precum cea de porc sau pulpele de pui, se pot arde la exterior inainte de a fi gata in interior.