Orice doamnă şi domnişoară şi-ar dori să aibă puterea să oprească timpul în loc şi să îşi păstreze frumuseţea intactă, în ciuda trecerii anilor
Încă din cele mai vechi timpuri, fel de fel de specialişti au încercat să descopere elixirul tinereţii veşnice şi, deşi metodele lor erau care de care mai fanteziste, rezultatele nu au fost pe măsura aşteptării. Cu toate acestea, deşi nu este posibil să oprim timpul în loc, ştiinţa ne-a învăţat cum putem încetini efectul trecerii anilor, relatează tgcom.it. Una dintre cele mai simple metode şi la îndemâna tuturor este o alimentaţie specifică. Alimentele sunt accesibile tuturor, iar secretul lor este conţinutul bogat de antioxidanţi. Antioxidanţii sunt un grup de compuşi produşi de organism, care apar în mod natural în anumite alimente. Aceştia „lucrează“ împreună în organism pentru a menţine sănătatea şi îl protejează de radicalii liberi, care pot distruge celulele şi ţesuturile sănătoase. Cei mai importanţi antioxidanţi sunt vitaminele C și E, care nu sunt produse în organismul nostru şi trebuie obţinute din dietă, precum şi acidul lipoic, glutationul şi coenzima Q10. Acestea din urmă sunt produse de organism, însă nivelul lor scade odată cu trecerea anilor.
Sănătoşi şi arătoşi
În ciuda faptului că organismul nostru produce antioxidanţi, aceştia pot fi obţinuţi şi din alimentaţie. Specialiştii recomandă să se consume două fructe pe zi, două sau trei porţii de legume şi trei produse lactate. O alimentaţie variată şi echilibrată, bogată în fructe şi legume, permite să i se asigure organismului antioxidanţii necesari unei bune funcţionări. Cel mai puternic dintre antioxidanţi este acidul lipoic, care are o acţiune multilaterală. Acesta măreşte nivelul de glutation din celule, care contribuie la detoxifierea organismului. De asemenea, acidul lipoic este folosit pentru tratarea complicaţiilor dia