Ofiţerul care sâmbătă seară şi-a pus capăt zilelor în biroul său din sediul Poliţiei Municipiului Buzău suferise în urmă cu mai mulţi ani o operaţie pe creier, după un accident rutier produs pe raza municipiului. O astfel de leziune la nivelul capului poate sensibiliza o persoană, spun psihiatrii, aceasta fiind mult mai vulnerabilă la depresii sau psihoze.
Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei, Florin Cojocaru a fost implicat în urmă cu mai bine de şapte ani, pe vremea când era agent la Ordine Publică, într-un accident rutier, produs în intersecţia de la Episcopie, în momentul în care vira cu maşina pe strada Chiristigii, spre sediul IPJ Buzău.
Citeşte şi:
Un poliţist s-a sinucis în sediul Poliţiei Buzău
Maşina sa a derapat, a intrat într-un stâlp iar acesta s-a rupt şi a căzut pe capota autoturismului, rănindu-l destul de grav pe conducătorul vehicolului. Florin Cojocaru a suferit un traumatism craniocerebral, fiind necesară o intervenţie neurochirurgicală pentru salvarea sa.
Foto: Mediafax
În urma unor examene de specialitate, poliţistul a revenit la serviciu, şi-a continuat studiile de drept la Academia de Poliţie şi a devenit ofiţer. Psihiatrii cred că trauma suferită atunci a lăsat sechele.
„Putem spune că la baza acestui act extrem este o patologie afectivă pe substrat lezional, dacă într-adevăr a suferit această lovitură şi apoi o intervenţie la cap. Când ai trăit o astfel de dramă interioară, altfel percepi anumite greutăţi, cum ar fi neajunsuri pe plan profesional, familial, datorii împovărătoare, peste care altfel treci dacă eşti zdravăn în gândire. Un semn mare de întrebare rezidă din faptul că nimeni nu a sesizat gesturi, comportamente care să îi trădeze starea de depresie. Ar trebui intruduse teste psihologice actualizate”, ne-a declarat psihiatrul Maria Cristache.
Inspectorul de poliţie Florin Cojocaru s-