Spitalul Floreasca recuperează în medie sub 10% din banii cheltuiţi pentru îngrijirea victimelor accidentelor rutiere, sumele plătite în trei luni pentru astfel de tratamente şi intervenţii reprezentând bugetul pe o lună pentru medicamentele întregii unităţi.
"Numai în 2010, media cheltuielilor pentru îngrijirea şi tratamentul victimelor accidentelor rutiere a fost de 700.000 de lei, iar recuperarea a fost sub 10 la sută. Mai mult, spitalul are de recuperat bani cheltuiţi în 2006, dar cea mai veche plată nerecuperată datează din 1996", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca din Capitală, medicul Bogdan Opriţa.
"Spitalul de Urgenţă Floreasca este centru regional. Pe lângă victimele accidentelor rutiere, în spital sunt aduse victimele agresiunilor, cu agresori cunoscuţi. Pot spune că într-un caz de acest fel spitalul a cheltuit într-un an două milioane de lei. Procesul este în curs, victima în continuare în stare gravă", a precizat Bogdan Opriţa.
Până în 2002, rapoartele de acest fel erau trimise la Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti (CASMB), care dădea spitalului banii şi se constituia parte civilă. Acum, spitalul raportează cazul, CASMB îl validează şi îi plăteşte la caz rezolvat (DRG). După ce spitalul recuperează banii, la finalul proceselor, virează în contul CASMB sumele plătite de această instituţie pe DRG.
Purtătorul de cuvânt al Casei de Asigurări de Sănătate a Municipiului Bucureşti, Cristina Călinoiu, a declarat că sumele recuperate de la spitale pentru îngrijirea victimelor accidentelor rutiere a fost în 2010 de 45.172,04 lei.
De asemenea, în 2011, până în 31 octombrie au fost recuperaţi de la spitale 28.470,31 lei.
"Cuantumul sumelor recuperate de către CASMB de la spitale pentru îngrijirea victimelor accidentelor rutiere au fost în 2010 de 45.172,04 lei, iar în 2011, la