Comercianţii din Piaţa Centrală nu vor mai sta, de la anul, cu grija că fructele şi legumele vor îngheţa pe tarabă, în sezonul rece. Municipalitatea a întocmit deja documentaţia pentru realizarea unui spaţiu, care se adresează în special activităţii de desfacere a produselor agroalimentare. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu dau asigurări că în iarna viitoare, comercianţii se vor bucura de acest spaţiu, care va fi construit conform normelor europene, cu toate utilităţile necesare.
Modernizarea Pieţei Centrale din municipiul Târgu-Jiu este investiţia numărul unu a anului viitor. Astfel că, dacă anul acesta comercianţii se plâng că legumele şi fructele îngheaţă practic pe tarabe şi că profitul a scăzut văzând cu ochii, la anul nu vor mai avea această grijă, pentru că activitatea se va muta într-un spaţiu, nou-nouţ, dotat la standarde europene, cu toate utilităţii necesare pentru o activitate corespunzătoare. „Este vorba de Modernizarea Pieţei Centrale prin construirea corpului B. Prin această investiţie se doreşte realizarea unei incinte închise pe platoul situat în spatele Halei de Carne, o incintă parter şi etaj, cu o suprafaţă desfăşurată de 1.200 metri pătraţi. Destinaţia acesteia va fi pentru desfacerea produselor agroalimentare şi vine ca o completare la platoul central în care funcţionează în prezent activitatea de desfacere a produselor agroalimentare. Această incintă, ca o completare va oferi un microclimat corespunzător pe tot parcursul anului, astfel încât să ofere condiţii civilizate pentru activitatea de comerţ.
Documentaţia a fost finalizată. În această perioadă vom obţine avizele necesare pentru obţinerea autorizaţiei de construire, după care urmează demararea procedurii de achiziţie pentru încheierea contractului de execuţie a lucrărilor. Durata estimată pentru realizarea investiţiei este de nouă luni de zile”, a spus Raul Chiriac, şeful