Daniel Piftor Institutiile iesene de control au inceput deja verificarea tuturor comerciantilor care ofera produse specifice sarbatorilor de iarna. Comisarii de la Protectia Consumatorilor au fost primii care au declansat controalele tematice vizand modul de etichetare si de comercializare. "Sunt atat controale cu tematica nationala, stabilita de Autoritatea Nationala, cat si cu tematica locala. Cert este ca vom verifica atat produsele nealimentare care se vand cu precadere in luna decembrie, cat si produsele alimentare", a declarat Daniel Piftor, comisarul-sef al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (CJPC).
Si inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor vor incepe, in aceasta saptamana, controalele la producatorii de alimente. "Intr-o prima faza vor fi controlati producatorii de alimente specifice sarbatorilor, urmand ca aceste controale sa fie extinse apoi la distribuitori si la comercianti. De asemenea, vor fi verificate si toate unitatile de alimentatie publica, precum restaurantele si pensiunile, care pot organiza petreceri de Craciun si Revelion", a declarat Gabriel Ciobanu, purtatorul de cuvant al DSVSA.
Inspectorii veterinari recomanda iesenilor sa evite cumpararea de carne si preparate din carne din surse neautorizate, chiar daca pretul la vanzare este mai mic. "Nu poti sti ce carne cumperi si daca animalul era sau nu bolnav, asa ca este indicat ca aprovizionarea sa fie facuta dintr-o sursa care a fost verificata sanitar-veterinar. Chiar daca pretul este mai mic la vanzatorul de la colt de strada, exista riscul imbolnavirii", a explicat Gabriel Ciobanu.
Daniel Piftor Institutiile iesene de control au inceput deja verificarea tuturor comerciantilor care ofera produse specifice sarbatorilor de iarna. Comisarii de la Protectia Consumatorilor au fost primii care au declan