Cinci angajaţi ai Aeroportului Iaşi sunt cercetaţi penal, deoarece au luat acasă carnea porcului mistreţ care a fost lovit, la 30 septembrie, de un avion.
Scandalul a izbucnit după ce o parte dintre aceştia au trimis pe adresa de e-mail a redacţiei poze în care arată ce au făcut cu animalul. Angajaţii au fotografiat cadavrul porcului plin de sânge pe pistă şi modul în care au dus mistreţul şi l-au tranşat, după care s-au pozat cu trofeul. Din imagini reiese că porcul a fost tranşat de patru persoane care s-au fotografiat pe rând cu „captura". Pompierul Nicolae Diaconu apare cu un cuţit în mână, alături de alţi doi colegi, electricianul Vasile Prisecaru şi pompierul Iulian Codău. Dispecerul la sol Cristian Lungu apare mândru lângă porcul jupuit pe care îl ţine ca pe un trofeu.
Imediat după incidentul din 30 septembrie, reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor din Iaşi au venit să recupereze resturile animalului, dar au găst doar nişte bucăţi de piele. Aceştia au făcut plângere penală la 24 noiembrie împotriva a cinci salariaţi, Virgil C., Nicolae D., Iulian T., Iulian C. şi Vasile P., care au lucrat în noaptea incidentului şi care nu au predat carnea mistreţului.
„Vânătorii"se toarnă unii pe alţii
Vânatul urma să fie dus la analize sanitar-veterinare pentru a se constata lipsa trichinelozei. „Am făcut plângere penală să recuperăm prejudiciul, cam 1.000 de euro", a spus Nae Mândru, directorul tehnic al AJVPS.Conducerea Aeroportului susţine că vinovaţi de incidentul de pe pistă se fac opt salariaţi, însă doar cinci s-au ocupat direct de resturile mistreţului. „Acum se toarnă unii pe alţii, de aceea au trimis pozele. Dacă sunt proşti, să plătească!", a spus Gheorghe Corjăuţanu, directorul aeroportului.