Consumul de alimente sănătoase în cantităţi adecvate şi preparate după metode corespunzătoare, vă poate ajuta să aveţi o stare de sănătate optimă.
Trebuie să începeţi să vă pregătiţi singuri mâncarea, asigurându-vă că ingredientele pe care le cumpăraţi sunt naturale, pure şi integrale, spun medicii nutriţionişti.
Doctorul Bernard Jensen a întocmit o listă de nouă reguli nutriţionale care trebuie respectate pentru a evita păcatele alimentare şi pentru a vă menţine în formă mereu.
Regula alimentelor naturale, pure şi integrale
Alimentele integrale construiesc un corp integral. „Ori de câte ori oamenii modifică alimentele, aproape întotdeauna le reduc valoarea. Prin procesare, albire, încălzire şi conservare putem crea alimente atât de modificate încât avem toate motivele să ne temem de efectele acestora asupra organismului nostru", explică doctorul Bernard Jensen în Ghidul pentru detoxifiere intestinală.
Fructele şi legumele fac parte din cele mai pure alimente, dar trebuie să fim atenţi să le spălăm corespunzător. Nu numai că acestea pot prezenta urme de pesticide, dar sunt deseori stropite cu substanţe chimice pe bază de sulfiţi pentru ca acestea să se menţină proaspete, aspectuoase sau verzi, ca în cazul salatelor.
Regula proporţiei
Trebuie să consumăm alimente în proporţii adecvate deoarece corpul uman este format din proporţi diferite de calciu, siliciu, iod şi alte alimente. În fiecare zi trebuie să consumăm şase porţii de legume, două de fructe, una de amidon şi una de proteine.
Regula echilibrului acido-alcalin
Dieta noastră trebuie să fie în proporţie de 80% alcalină şi 20% acidă. Legumele şi fructele sunt alcaline, iar amidonul, zaharurile şi proteinele sunt producătoare de acizi. Este important să consumăm mai multe alimente alcaline, întrucât rezidurile acide produse în organism trebuie neutralizate.
R