O parte covarsitoare din intoxicatiile alimentare comune are drept cauza gatirea insuficienta a carnii de pui, rata sau gasca, mai exact a ficatului acestora, folosit la pate, servit adesea la nunti sau alte receptii.
Simptomele acestui tip de intoxicatii, cu Campylobacter (Campylobacterioza), includ diareea, crampe ale stomacului, febra si o stare generala proasta. Cei mai multi dintre cei afectati isi revin singuri in cateva zile, relateaza BBC.
Bucatarii sunt avertizati sa gateasca mai multa vreme acest produs, chiar daca retetele cer ca pateul sa aiba o culoare roz la mijloc. Cele mai multe dintre victime cumparasera produsul de la firme de catering.
O parte covarsitoare din intoxicatiile alimentare comune are drept cauza gatirea insuficienta a carnii de pui, rata sau gasca, mai exact a ficatului acestora, folosit la pate, servit adesea la nunti sau alte receptii.
Simptomele acestui tip de intoxicatii, cu Campylobacter (Campylobacterioza), includ diareea, crampe ale stomacului, febra si o stare generala proasta. Cei mai multi dintre cei afectati isi revin singuri in cateva zile, relateaza BBC.
Bucatarii sunt avertizati sa gateasca mai multa vreme acest produs, chiar daca retetele cer ca pateul sa aiba o culoare roz la mijloc. Cele mai multe dintre victime cumparasera produsul de la firme de catering.