Absolvenţii de dinainte de ’89 ai celebrului liceu spun că, pe vremuri, regulile erau stricte, chiar dacă printre ei erau multe odrasle comuniste, cărora li se permitea orice. Sursa: EVZ
Liceul "Jean Monnet" e din nou vedetă de televiziune. Ieri a început revoluţia. Câte 10 minute, în fiecare pauză, elevii au ieşit să-şi susţină "direcţiunea", demisă de Ministerul Educaţiei. După Revoluţia din ’89, celebritatea liceului bucureştean "Jean Monnet" creştea de fiecare dată la alegeri. Aici au votat o parte dintre marii politicieni, cei care locuiesc în zona Primăverii, precum Ion Iliescu, Adrian Năstase, Dinu Patriciu şi multe alte nume pentru care se făcea breaking news din apropierea urnei de vot. Aici au învăţat odraslele nomenclaturiştilor. Astăzi, elevii modeşti sunt "eclipsaţi" de fiţe.
"Înainte era respect"
În luna noiembrie, 2002, un inconştient a detonat o grenadă şi a rănit cinci elevi ai liceului. A fost condamnat pentru terorism. Atunci, liceul a apărut din nou la ştiri. Fiţele şi problemele grave de indisciplină au explodat în ultimele două luni: un profesor e acuzat de o elevă că a violat-o, o liceeană pozează în Playboy, iar alte două sunt acuzate că au furat un aparat foto şi un telefon dintr-un club.
"Jean Monnet", care a purtat mai multe titulaturi pe vremea comuniştilor, are absolvenţi care au ajuns oameni de valoare în cultură, afaceri sau şefi în marile companii de peste Ocean. Înainte de ’89 era una dintre şcolile preferate de nomenclaturiştii importanţi, toţi doreau să-şi vadă odraslele aici. "Dom’le, în vremurile acelea era respect faţă de şcoală şi profesor, nu-l lua nimeni în râs", e de părere Serghei Mizil, fiul unui demnitar comunist.
Elevi doar în uniformă
Poetul Traian T. Cosovei este unul dintre absolvenţii Liceului "Jean Monnet", promoţia ’73. "În vremea aceea se