Cand auzi de lucerna te gandesti automat la hrana animalelor, insa, in realitate, aceasta este o planta medicinala ce iti poate ajuta organismul sa fie cat mai sanatos. In afara de vitaminele si mineralele continute, lucerna este si un bun diuretic.
Medicago sativa, denumirea in latina a lucernei, este plina de calciu, vitamina K, clorofila, flavonoide, aminoacizi si de alti compusi de care ai nevoie pentru a fi sanatos, arata Digherns.
Planta este folosita adesea sub forma de ceai in diete deoarece nutrientii sunt absorbiti mai usor de catre organism.
De obicei, este recomandata femeilor insarcinate pentru a creste nivelul vitaminei K si al fierului. Lucerna este un diuretic natural si laxativ, dar se recomanda si in caz de infectii ale tractului urinar, probleme ale vezirii urinare, rinichilor sau prostatei.
Respiratie urat mirositoare - de ce apare si cum sa scapi de ea
De asemenea, ceaiul mai este utilizat pentru a trata artrita si artrita reumatoida. Specialistii spun ca daca o sa consumi planta inainte de masa organismul nu va mai absorbi colesterolul din alimente. Consumand in mod regulat ceai de lucerna o sa scada nielul colesterolului.
In urma unor studii s-a demonstrat ca aceasta imbunatateste starea diabeticilor care nu raspund bine la insulina.
Cu toate acestea exista si cateva precautii. In cazul in care iei anticoagulante, nu consuma lucerna. Cand mergi la medic spune-i ca bei acest ceai pentru ca poate interactiona si cu alte medicamente.
Lucerna se gaseste pe piata sub forma de comprimate, capsule, tinctura si exctract de frunze uscate.
Cand auzi de lucerna te gandesti automat la hrana animalelor, insa, in realitate, aceasta este o planta medicinala ce iti poate ajuta organismul sa fie cat mai sanatos. In afara de vitaminele si mineralele c