Ca orice element din bucataria ta, si paharele trebuie sa se bucure de multa atentie, mai ales daca avem de pregatit o masa speciala. Si cum Sarbatorile se apropie, e bine sa aflam ce trucuri ne stau la indemana pentru a le curata cat mai bine.
In cazul unor pahare obisnuite de bucatarie, putem apela la masina de spalat, dar cele mai pretioase merita a fi trecute prin mainile noastre. Iata cateva trucuri pe care vi le propunem prin intermediul portalului Style de Vie:
1. Folositi apa curata si calda
Scufundati-le intr-o apa foarte curata, in care ati pus un produs lichid pentru vase, dizolvat in apa calduta, nu prea mult, deoarece clatirea ar fi mai dificila. Paharele aluneca si riscati sa le scapati din mana.
Folositi un burete moale, niciodata din sarma, caci le veti zgaria, sau o laveta. Clatiti-le cu apa calda. Daca se usuca prea incet, raman urme de picaturi. De altfel, cand sunt intoarse cu gura in jos, se pot forma aburi, de aceea, uscati-le intr-un loc special sau pe o bucata de panza.
2. Redati-le stralucirea
Dupa mai multe spalari cu ajutorul masinii, e posibil ca paharele sa-si piarda din stralucire. Verificati daca ati pus suficient detergent de curatare in masina. Apa aluneca pe peretii vaselor, fara sa lase urme de picaturi. Daca e nevoie, redati-le stralucirea, scufundandu-le 15 minute in otet alb. Clatiti apoi in apa obisnuita, lasati sa se usuce.
3. Eliminarea petelor
Neplacerile acestea se produc din cauza colorantilor alimentari din siropuri sau alte bauturi dulci. De aceea, purcedeti la afundarea lor intr-o solutie compusa din doua linguri de amoniac la un litru de apa. Timp de actionare - 30 de minute, dupa care clatiti cu grija.
4. Scoateti accesoriile de la mana
Inelele, bratarile, ceasul, in special daca au diamante, trebuie inla