Cu totii cunoastem gustul deosebit al nucilor si asteptam mereu sa se coaca pentru a ne putea infrupta din ele. Insa cati dintre voi stiu ca nu numai nucile pot fi consumate din copac, ci si frunzele si coaja, care, in plus, sunt foarte sanatoase.
Frunzele de nuc sunt utilizate pentru dificultati respiratorii precum astmul bronsic si tusea cronica. Digherbs mai scrie ca sunt utile pentru pietre la rinichi si constipatie, dar si pentru a stimula pofta de mancare.
Coaja fructelor poate trata anemia si diareea. In medicina chineza traditionala, mai este folosita pentru a trata durerile lombare, urinarea frecventa si respiratia suieratoare. Pe de alta parte, uleiul de nuci ajuta la reglarea disfunctiilor menstruale. Tot chinezii le folosesc ca un tonic pentru rinichi.
De ce sunt nucile atat de importante pentru dieta
Potrivit unui studiu recent, consumul de fructe cu coaja lemnoasa dupa o masa poate reduce efectele grasimilor nesanatoase. Acelasi studiu a mai aratat ca nucile au un efect similar cu uleiul de masline, fiind bogate in antioxifanti si omega 3.
De asemena, aceste fructe pot reduce riscul aparitiei bolii Alzheimeir, aducand numeroase beneficii creierului.
Micutele fructe reduc colesterolul, impiedica formarea cheagurilor de sange si sunt benefice impotriva bolilor de inima. In plus, pot fi un tratament bun pentru a scapa organismul de paraziti, precum tenia.
Coaja de nuc si frunzele sunt folosite pentru diferite probleme ale pielii, printre care herpes, acnee, arsuri folare, pecingine, mancarimea scalpului, matreata, zgarieturi, transpiratie si eczeme.
Cu totii cunoastem gustul deosebit al nucilor si asteptam mereu sa se coaca pentru a ne putea infrupta din ele. Insa cati dintre voi stiu ca nu numai nucile pot fi consumate din copac, ci si frunzele si coaja, c