# Ceaiul de soc - reduce inflamaţia căilor respiratorii, scade febra şi favorizează traspiraţia. E un remediu excelent pentru stările gripale, răceli, tuse cronică şi bronşită. Doza optimă este de două căni pe zi.
# Ceaiul de urzică - trebuie să-l scoţi din cămară şi să-l consumi imediat după sărbătorile de iarnă. Elimină toxinele, creşte rezistenţa organismului la boli, îmbunătăţeşte circulaţia sanguină şi te ajută să previi infecţiile urinare. Bea o cană de ceai dimineaţa, şi una seara.
# Ceaiul de gălbenele - foloseşte-l pentru micile incidente suferite la curăţenie sau în timpul gătitului. Are efecte antibacteriene, antiinflamatorii şi cicatrizante, fiind recomandat în tratarea rănilor, arsurilor şi a tăieturilor. Aplică-l direct pe zona bolnavă.
# Ceaiul de creţuşcă - este unul dintre cele mai bune analgezice. Îţi ameliorează durerile de orice fel şi te scapă de frisoane. Una - două căni de ceai băute zilnic te ajută să învingi simptomele chinuitoare şi să-ţi recapeţi vigoarea.
# Ceaiul de muşeţel - dezinfectează, scade febra, combate durerile de cap, gât şi inflamaţia căilor respiratorii. Sunt indicate trei căni pe zi.
# Ceaiul de cimbru - planta aceea care oferă o aromă deosebită mâncărurilor are şi numeroase valenţe terapeutice. Are un puternic efect dezinfectant şi antispastic, fiind indicat în infecţii intestinale, urinare, bronşită, faringită şi pneumonie. Urmează tratamentul consumând o cană dimineaţă şi una seara până la dispariţia simptomelor.
# Ceaiul de sunătoare - constituie un bun adjuvant în tratarea enterocolitei, gastritei hiperacide, ulcerului, diareei, dischineziei biliare, insuficienţei hepatice. Bea câte o cană de două-trei ori pe zi.
# Ceaiul de valeriană - este cel mai bun mod de a învinge insomnia în nopţile lungi de iarnă. Consumă zilnic, una - două căni de ceai timp de o săptămână.
# Ceaiul d