În cadrul emisiunii \"Special B1\", de la ora 20.00, este difuzat documentarul \"Ceauşescu şi popularitatea\".
În perioada în care se comemorează 22 de ani de la Revoluţia din 1989 din România, producţia "Ceaucescu, la folie du pouvoir", realizată în Franţa, în anul 1999, conturează întreaga epocă ceauşistă, atât din punct de vedere social, cât şi din punct de vedere economic, politic şi al relaţiilor internationale. Într-o măsură destul de mare este acoperit şi subiectul revoluţiei.
Mai mult, documentarul cuprinde interviuri, în franceză, în exclusivitate, obţinute în anii ’90, cu personaje-cheie ale societăţii româneşti, printre care Ion Iliescu şi Silviu Brucan.
Realizatorii încearcă să reconstituie traseul politic şi să evidenţieze personalitatea lui Nicolae Ceauşescu, cel supranumit mult timp "gânditorul de la Dunăre".
Cu ajutorul imaginilor de arhivă înţelegem modul laborios, dar şi grotesc, în care dictatorul a pus stăpânire pe România.
"Geniul din Carpaţi"
Al treilea copil al unei familii sărace din Scorniceşti, Nicolae Ceauşescu s-a născut în 1918. La o vârstă fragedă porneşte spre Bucureşti, unde se angajează ca muncitor într-o fabrică. Activează în mişcarea comunistă, ilegală la acel moment, fapt pentru care este arestat, judecat şi condamnat.
Întemniţat de patru ori pentru convingerile sale politice, este recompensat în 1936 cu funcţia de secretar de stat al unui comitet regional al UTC. Acesta este începutul drumului său către puterea absolută.
Ascensiunea "Conducătorului iubit"
Dispariţia lui Gheorghe Gheorghiu- Dej l-a propulsat pe cea mai înaltă treaptă a puterii, de unde, încet-încet, a dat frâu liber megalomaniei şi terorii. La început prudent în acţiunile de restrângere a drepturilor românilor, Ceauşescu s-a impus în timp drept "conducătorul iub