Potrivit documentului, atunci când s-a luat decizia ca Potra să primească închisoare cu suspendare s-a ţinut cont de faptul că acesta şi-a recunoscut fapta, s-a prezentat la proces şi nu are antecedente penale. Atât DIICOT-ul cât şi patru dintre inculpaţi au făcut apel.
Magistraţii sibieni au motiva sentinţa dată în cazul grupării Potra.
Horaţiu Potra este considerat de către procurorii DIICOT, care au instrumentat acest dosar, drept liderul unei grupări care era organizată şi funcţiona după principiile unei structuri paramilitare. „Toate armele pe care le-am găsit, mai ales cele de foc, sunt arme care în orice moment ar fi putut fi folosite de o celulă teroristă, la un act terrorist”, declara anul trecut, la Sibiu, comisarul Traian Berbeceanu, şeful BCCO Alba.
CITEŞTE AICI MAI MULTE DESPRE ACUZAŢIILE DIN DOSAR ŞI PEDEPSELE APLICATE INCULPAŢILOR
În motivarea sentinţei prin care Potra a primit închisoare cu suspendare magistraţii spun că au ţinut cont de faptul că acesta şi-a recunoscut fapta, s-a prezentat la proces şi nu are antecedente penale.
Potrivit documentului, “la individualizarea judiciară a pedepsei (…)instanţa va ţine cont că acesta a recunoscut comiterea faptei, că s-a prezentat la proces, că nu deţine antecedente penale, dar va lua în considerare şi gravitatea faptei reţinute în sarcina sa, starea de pericol creată prin săvârşirea unei asemenea fapte.
În ceea ce priveşte modalitatea de executare a pedepsei aplicate, în raport cu cuantumul sancţiunii, de persoana inculpatului care se află la prima încălcare a normelor penale, de posibilităţile sale de reintegrare social, tribunalul apreciază că scopul pedepsei poate fi atins chiar fără executarea în regim de detenţie şi că pronunţarea prezentei condamnări va constitui un avertisment pentru acesta (…)”, se arată în motivare.
Atât DIICOT-ul cât şi patru dintre