Discovery, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei din România, lansează proiectul „Şcoala Discovery“, prin care vrea să încurajeze elevii şi profesorii să utilizeze resurse new media la orele de curs.
„Ţelul nostru este să aducem lumea Discovery în sălile de clasă şi să stimulăm curiozitatea firească a elevilor faţă de ştiinţă.”, a spus Mark Hollinger, Preşedinte şi CEO, Discovery Networks International.
Proiectul începe pe 16 ianuarie şi li se adresează elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani.
Şcoala Discovery are două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific difuzată pe Discovery Channel de la ora 14, şi o serie de materiale didactice disponibile online, pe scoala.discovery.ro, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente. Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară.
„Este prima dată când Ministerul Educaţiei intră în parteneriat cu o reţea globală de televiziune dispusă să îşi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun: susţinerea educaţiei ştiinţifice şi utilizarea resurselor de tip nou în şcoli.” a spus Daniel Funeriu, Ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.
Pentru a măsura efectele campaniei, reţeaua de televiziune şi ministerul au selectat 110 şcoli din România, care vor fi monitorizate îndeaproape şi ai căror profesori vor fi instruiţi să utilizeze noile instrumente de lucru. De asemenea, Discovery va facilita accesul acestor şcoli la cablu şi/sau satelit.