Împătimiţii de schi şi amatorii de săniuş au la dispoziţie pârtiile din Buşteni, Sinaia, Azuga, Predeal, Poiana Braşov sau de pe Semenic.
Pe Valea Prahovei, în staţiunea Sinaia, unde se practică cel mai bun schi de altitudine din România, stratul de zăpadă măsoară, la Cota 1400, între 20 şi 25 de centimetri, iar la Cota 2000, aproape o jumătate de metru. Schiorii sunt aşteptaţi, deocamdată, doar pe pârtiile din Valea Dorului şi Valea Soarelui. Chiar dacă nu sunt dotate cu nocturnă, în weekend, pârtiile sunt deservite de două telescaune şi telegondolă.
Pârtiile sunt destinate tuturor categoriilor de schiori, de la începători până la experţi. Astfel, la instalaţiile Teleferic Prahova, o cartelă pentru o zi costă 143 de lei, una de o jumătate de zi - 105 lei, iar pentru două zile - 262 de lei. La instalaţiile Primăriei Sinaia, cartelele cu 80 de puncte costă 130 de lei, cele cu 100 de puncte - 160 de lei, iar cele cu 250 puncte - 380 de lei. O urcare cu telescaunul din Valea Soarelui anulează 6 puncte, iar la telegondolă se anulează pentru o urcare 8 puncte.
Pârtie nouă la Buşteni
Schiorii avansaţi şi practicanţii de snowboard pot merge la Buşteni, unde se schiază pe Kalinderu I. Stratul de zăpadă măsoară în această staţiune 20-25 de centimetri şi, în plus, pârtia este dotată cu nocturnă. Domeniul schiabil de la Buşteni este deservit de un telescaun. O cartelă valabilă pentru 6 urcări costă 75 de lei, una cu 13 urcări costă 150 de lei, iar preţul tichetului valabil pentru o zi ajunge la 250 de lei.
Staţiunea Buşteni deţine şi singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, funcţional atât vara, cât şi iarna. Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pâtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este 5