"Arta culinară pentru studioşi"* nu este o carte despre gătit. Este o carte despre înţeles, gândit, judecat şi creat. Reţete sunt din belşug în cărţi şi pe internet. Ingrediente, cantităţi, moduri de preparare îţi sar în cale la tot pasul. Cu poze ademenitoare, atractive, care te fac să salivezi - mă rog, nimeni nu garantează că sunt la fel de gustoase pe cât sunt de arătoase. Sunt lucruri pe care oricare studios le ştie.
Însă nimeni nu îţi poate spune cum se obţine "ceva" ca în poze. De ce uneori "iese" şi alteori nu. Prietenii nu pot explica nici ei de ce lor le "iese" ce ţie nu vrea cu nici un chip să-ţi "iasă".
Dacă te interesează să afli, să ştii, să înţelegi mecanismele şi fenomenele misterioase care îţi pun pe masă o salată gustoasă, o friptură rumenită cu arome acaparatoare, o prăjitură pe care o mănânci şi din ochi, Arta culinară pentru studioşi îţi este dedicată, destinată şi recomandată. Important nu este să fii bucătar de profesie sau doar amator, pasionat sau nu de gastronomie. Ce contează cu adevărat este să fii curios să afli şi să ştii.
Dacă te recunoşti în calităţile studiosului, Arta culinară pentru studioşi te învaţă să-ţi satisfaci pasiunea faţă de cunoaştere. Să îţi delectezi familia şi prietenii cu preparate de excepţie. Realizate de tine, în propria bucătărie. Şi chiar create de tine. Pentru că Arta culinară pentru studioşi face din studiosul curios un ucenic vrăjitor în bucătărie. Îţi explică de ce este nevoie ca un preparat oricât de simplu sau oricât de complicat, să ajungă pe platou exact aşa cum îl vrei. Să ştii să jonglezi cu arome, condimente, mirodenii şi ingrediente exotice care fac adevărata magie a artei gastronomice. Şi să îţi iasă de fiecare dată, exact cum vrei.
Informaţiile din această carte îţi sunt împărtăşite de maeştri bucătari din întreaga lume, proprietarii unor restaurantne renumite, despre care se