Aproximativ 20 de medici rezidenţi s-au adunat iniţial în faţa Direcţiei de Sănătate Publică şi au mers apoi la uşa managerului Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, Florin Petrescu, pentru a-şi spune nemulţumirile. Oamenii se plâng că nu au mai primit timp de cinci luni bonurile de masă.
Principala nemulţumire a medicilor rezidenţi de la Spitalul Judeţean din Craiova este legată de tăierea bonurilor de masă, însă doctorii spun că există nenumărate alte probleme care îi împiedică să îşi exercita meseria aşa cum ar trebui. „ Avem salarii de 1.000 de lei, nu avem create condiţii de lucru, nu avem mănuşi. Din acest motiv plecăm în străinătate. Eu mi-am depus dosarul să lucrez în Anglia şi am fost acceptat dar am venit acum din solidaritate cu colegii mei”, a spus Cătălin Dudu, medic rezident. Oamenii spun că abia pot trăi cu banii pe care îi primesc lunar de la stat şi că, în aceste condiţii, singura lor salvare este munca peste hotare. "Acolo avem salariile de zece ori mai mari, nu de cinci", a adăugat medicul. Reprezentanţii rezidenţilor din Dolj spun că au înaintat numeroase adrese Ministerului Sănătăţii, pentru a le rezolva aceste probleme, însă fără rezultat. "Răspunsul a rămas în coadă de peşte. Ni s-a spus că au fost trimişi bani dar că direcţia spitalului îi distribuie. Normal că or să plece în străinătate (medicii rezidenţi - n.r.). Ultimul rezident cu care am stat de vorbă şi care lucrează în Elveţia mi-a spus că are un salariu de 4.000 de euro", a declarat doctorul Mihai Florea, preşedintele Sindicatului Medicilor Promedica din Dolj.
Faţă-n faţă cu managerul
În jurul orei 12.00, un grup de rezidenţi a intrat la managerul Spitalului Nr. 1 din Craiova, pentru a-i cere socoteală. "Fiecare spital trebuie să se încadreze în 70% cheltuieli cu salariile, din totalul bugetului", a explicat conferenţiar doctor Florin Petrescu motivul pentru car