La sfârşitul anului trecut, BCR Banca pentru Locuinţe avea peste 250.000 de clienţi, cu depozite de mai mult de 800 de milioane de lei, în urcare cu 85% faţă de finele anului 2010, potrivit băncii.
"Creşterea continuă a depozitelor atrase de la clienţi este un semnal pozitiv în condiţiile curente ale pieţei, demonstrând încă o dată orientarea românilor către economisire şi investiţii pentru locuinţa şi viitorul familiei lor", a declarat într-un comunicat preşedintele BCR Banca pentru Locuinţe, Alexandru Ciobanu, citat de Mediafax.
El a amintit că BCR Banca pentru Locuinţe a lansat în toamna anului trecut un produs care permite clienţilor să economisească fie în rate lunare regulate, fie prin plăţi neregulate, în funcţie de disponibilităţile lor băneşti.
Sistemul de economisire-creditare presupune combinarea unei etape de economisire cu una de creditare. Clienţii trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite. Împrumuturile pot fi folosite pentru îmbunătăţirea domeniului locativ - renovare, modernizare, extindere, contrucţie sau cumpărare de locuinţe.
În România activează pe segmentul de economire-creditare două bănci, BCR Banca pentru Locuinţe - subsidiară a grupului BCR, deţinut de Erste, Austria - şi Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, parte a grupului austriac Raiffeisen.