Ziua de 24 ianuarie nu a trecut neobservată nici pe cea mai cunoscută reţea de socializare. Ieşenii au postat mesaje din care nu au lipsit versurile Horei Unirii.
„După desfăşurarea de proteste murdare acum, în zi sfântă a Unirii, să rostim cu toţii aceste versuti atât de profunde şi să încercăm să folosim înţelepciunea poetului care nu mai poate fi blamat a fi nici pro-băsist, nici PSD-ist, nici PNL-ist", scrie Mona Popovici pe pagina personală de Facebook.
Povestea palatului blestemat al lui Cuza GALERIE FOTO
„Armata“ lui Cuza şi doamna „tricolor“ la Ziua Unirii de la Iaşi FOTOGALERIE
„Noroc că nu s-a deschis vreun supermarket în Iaşi astăzi că era goală Piaţa Unirii; fanfare şi porumbeii", spune, ironic, un alt ieşean. „La Unire cu grăbire" sau „Hai la Unire", sunt mesajele altor ieşeni.
Oficialii Guvernului, huiduiţi la Iaşi. Liderii opoziţiei nu au urcat pe scena din Piaţa Unirii UPDATE
„La 24 ianuarie 1859 are loc Unirea Ţării Româneşti cu Moldova... 153 de ani mai târziu solemnitatea şi importanţa istorică a evenimentului (unul dintre cele mai importante din istoria acestui popor) cad în derizoriu pe fondul unor manifestări de stradă ce par a se desfăşura sub lozinca «Capul lui Moţoc vrem!». Suntem prinşi, ca şi popor, într-o horă a disperării", scrie Ioana Maftei pe pagina personală.
Domnitorul Alexandru Ioan Cuza, vândut cu 3 lei la Iaşi FOTOGALERIE
„La mulţi ani! Mândră că sunt ieşeancă!", spune şi Claudia Cojocaru.
Ocaua şi metrul de pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, păstrate cu sfinţenie la Iaşi. Vezi cât de precise sunt FOTOGALERIE
„Bună dimineaţa, dragi prieteni! Astăzi merg în Piaşa Unirii din Iaşi pentru a sărbători Ziua Unirii aşa cum fac în ultimii 20 de ani de 24 ianuarie! Acum românii au nevoie de unire mai mult ca oricând! La mulţi ani dragi români oriunde v-aţi afla!", scrie şi