Spaţiul virtual a devenit o parte importantă a vieţii oamenilor, iar realitatea se confundă deseori cu reţelele sociale. O treime din populaţia planetei a ajuns pe internet, iar trendul este ascendent.
Imaginează-ţi o lume fără cenzură, cu filme şi muzică gratis, cu toţi prietenii alături şi împărtăşind toate filmuleţele şi fotografiile care-ţi plac. Imaginează-ţi un album al vieţii tale, o întreagă experienţă redusă la o sumă de biţi pe internet. Suntem 7 miliarde de oameni începând de anul trecut pe Terra, iar pe internet am ajuns la 2,1 miliarde. Suntem mulţi, dar internetul nu se suprapopulează, ci are loc pentru toţi, locuitorii lui trăind într-o absolută democraţie.
Conform unui studiu realizat de firma americană de analiză de internet Pingdom, în 2011 internetul a crescut constant. Dintre cei 2,1 miliarde de utilizatori, cei mai mulţi sunt din Asia, aproximativ 922 de milioane, iar Europa este pe locul doi, cu 476 de milioane de utilizatori. Deşi stau încă departe de cifrele din Occident, românii sunt mari fani internet, în ţara noastră existând 5,98 de milioane de conexiuni de internet active. Studiul Autorităţii Naţionale pentru Administrarea şi Reglementarea în Comunicaţii (ANCOM) a arătat că trendul este foarte puţin descrescător, în 2010 existând peste 6 milioane de conexiuni active.
Două miliarde de utilizatori au de ales între 95,5 milioane de domenii .com, 13,8 milioane de domenii .net, 9,3 milioane de domenii .org. În total, internetul este o planetă cu peste 220 de milioane de ţări (domenii). În plus, în statisticile Pingdom nu se menţionează şi domeniile de internet care funcţionează în „Deepnet", adică acelea care nu pot fi găsite de motoarele de căutare pe care se proliferează diverse idei suspecte: doctrine extremiste, pornografie infantilă sau preferinţe sexuale care mai de care mai ciudate.
Traseul zilni